YARDIM KONULARI
 Arama sonucu yetersiz mi?

Sitemizde ana sayfadan arama yaptığınızda tüm içeriğimiz taranır ve bir düzey sonuçlar listelenir. Detaylı arama yapmak için Site İçi Arama sayfasından arama yapmalısınız.

Arama sayfasındayken alt bölümde yer alan "Site içi" seçeneğini işaretleyiniz. açılan listeden hangi bölümlerde arama yapmak istiyorsanız işaretleyin. Arama kutusuna mümkünse en ilgili sadece bir kelime yazarak arama yapmayı deneyebilirsiniz.

İsterseniz SınavMatikte Google aracılığı ile de arama yapabilirsiniz.

 Bilgi bankasında neler yapılabilir?

Bilgi bankası bölümü; derslerle ilgili tüm içeriğe erişmeniz için hazırlanmıştır.

Dersin müfredat programı, dersin modülleri ve modüllerin linkleri, Derse ait dokümanlar (yıllık plan, ödev, video, eğitim materyali gibi kullanıcılarımız tarafından yüklenmiş tüm içerik)

Dersle ilgili tüm kısayollar (soru örnekleri, soru ekleme, doküman ekleme, deneme sınavı, sınav sihirbazı, Müfredat programı vb.) 

 Cevap anahtarını nasıl görebilirim?

Soru bankasından sınav listesine aldığınız soruların cevaplarını, sayfanın sağ üst bölümünde yer alan cevap anahtarı (), butonuna tıklayarak görebilirsiniz.

 Kendime özel soru bankası oluşturabilir miyim?

Evet.

Sitemize üye girişi yaparak soru eklerseniz soruların sadece kendinize özel olmasını sağlayabilirsiniz. Eklediğiniz soruların ancak belirli bir miktarı özel soru olarak seçilebilir. Özel soru olarak işaretlenmiş sorular yalnızca sizin tarafınızdan kullanılabilir.

 Listede istediğim ders yok?

Eğer bir dersin listede olmadığını düşünüyorsanız bu konuda iletişim bölümünde ayrıntılı bilgi vermenizi rica ediyoruz. Dersin adı, hangi okulda, sınıf seviyesinde, alanda, dalda okutulduğu ile ilgili bilgi verebilirseniz gerekli inceleme yapılıp içerik eklenecektir.

 Meslek alanlarıyla ilgili bilgilere nasıl ulaşırım?

Meslek alanlarıyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bu sayfada bulunan OKULDA EĞİTİM VERİLEN MESLEK ALANLARI başlığı altında listelenen alanlardan ilgilendiğiniz alan adına tıklayabilirsiniz.

Daha fazla içeriğe erişebilmek için Site İçi Arama Sayfamızı kullanabilirsiniz.

 Meslek dallarıyla ilgili bilgilere nasıl ulaşırım?

Alanda eğitim verilen meslek dallarıyla ilgili daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa bu sayfada bulunan ALANDA YER ALAN MESLEK DALLARI başlığı altında listelenen dallardan ilgilendiğiniz dal adına tıklayabilirsiniz.

Daha fazla içeriğe erişebilmek için Site İçi Arama Sayfamızı kullanabilirsiniz.

 Mesleklerle ilgili bilgilere nasıl ulaşırım?

Meslek seçim rehberi için öncelikle okul türü seçmelisiniz. Okul türü seçildiğinde okulla ilgili ayrıntı bilgiler görüntülenir. Sayfanın alt tarafına doğru okulda eğitim verilen meslek alanları listelenir. Meslek alanlarından ilginizi çekene tıkladığınızda ilgili meslek alanıyla ilgili geniş bilgiye erişim sağlayabilirsiniz.

Daha fazla içeriğe erişebilmek için Site İçi Arama Sayfamızı kullanabilirsiniz.

 Nasıl deneme sınavı Olurum?

Deneme Sınavları sayfamız beş ana bölümden oluşmaktadır.

KALFALIK ve USTALIK Bölümleri;

Bu bölüm kalfalık ve ustalık sınavlarına hazırlanan kullanıcılarımız için oluşturulmuştur. KALFALIK ve USTALIK başlıkları altında alanlara göre listelenmiş meslek dalları görünmektedir. Listelerden mesleğinize tıkladığınızda sınavda sorulması muhtemel soru örnekleri ekrana gelecektir. Kalfalık sınavlarında ve ustalık sınavlarında meslek dalında okutulan derslerden 50 adet soru sorulmaktadır. Sorular sistem tarafından tüm dersler baz alınarak rastgele seçilir. Belirlenen süre içerisinde soruları doğru cevaplamanız beklenir. Sınavdan geçer not alabilmeniz için en az 50 puan almalısınız. Sınavı bitirdiğinizde ya da süre bittiğinde sınav sonucu ekrana gelecektir.

Sonuç ekranında soruların doğru cevaplarını, sizin sorulara verdiğiniz cevapları, doğru cevap sayısı, yanlış cevap sayısı, boş bıraktığınız sorular, aldığınız puan ve cevaplama süresini inceleyebilirsiniz.

LGS Bölümü;

LGS bölümü Liselere Giriş Sınavına erişim içindir. Sekmeye tıkladığınızda Sınavı başlatabilmek için gerekli butonu göreceksiniz. "LGS SINAVINI BAŞLAT" butonuna tıkladığınızda tüm ortaokul müfredatını kapsayan ve 90 sorudan oluşan test başlar. 90 dakikalaık sürede sorulara cevap vermeniz beklenir.

YKS Bölümü;

YKS bölümü Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına erişim içindir. Sekmeye tıkladığınızda OSYM tarafından gerçekleştirilen üniversitelere geçiş sınavlarından deneme sınavı olabilmek için butonlar göreceksiniz. TYT Temel Yeterlilik Sınavı, YDS Yabancı Dil sınavı (İngilizce), AYT Alan Yeterlilik Sınavı (Sayısal Bölüm), AYT Alan Yeterlilik Sınavı (Sözel Bölüm), AYT Alan Yeterlilik Sınavı (Eşit Ağırlıklı Bölüm) bölümler için ayrı ayrı dizayn edilmiş butonlar ilgili sınavlardan deneme olmanızı sağlayacaktır.

YKS deneme sınavları ilgili bölümün tüm lise müfredatını kapsayan ve 80 soruluk testlerdir. Sorular her seferinde sistem tarafından rastgele seçilir. Soruları cevaplamak için 80 dakikalık süre tanınır. Teslerin sonunda testle ilgili değerlendirmeyi görebilirsiniz. Soruların cevaplarını, doğru ve yanlış cevapladığınız soruları, boş bıraktığınız soruları, cevaplama süresi ve puan durumunuzu testin sonunda görebilirsiniz.

DİĞER Bölüm;

Bu bölümden Ehliyet Sınavı, Usta Öğreticilik Sınavı, Bursluluk Sınavı, Milli Savunma Üniversitesi Sınavları, Tüm ders ve ünitelere özel sınavlara erişim sağlayabilirsiniz.

"DERS ARA"
Sekmesinden ortaokul ve liselerin tüm derslerine erişim sağlayabilirsiniz. Dersin adını aradığınızda ilgili dersler listelenir. Derse tıklayarak sadece o dersin tüm içeriğinden deneme sınavı olabileceğiniz gibi Üniteler butonuna tıklayarak dersin ünitelerini listeleyebilir, bir ya da birden çok ünite seçerek o güne kadar gördüğünüz ünitelerden deneme sınavına katılabilirsiniz. Bu bölümdeki deneme sınavlarında 20 soruluk testler karşınıza gelir.

"USTA ÖĞRETİCİLİK SINAVI"
Sekmesinden ustalık öğreticilik deneme sınavı olabilirsiniz. Sınavda 50 sorudan oluşan iş pedagojisi konularından sorular ekrana gelir. 45 dakikalık süre içerisinde soruları cevaplamanız beklenir.

"MSÜ SINAVI"
Sekmesinden Milli Savunma Üniversitesi için özel olarak dizayn edilmiş deneme sınavı olabilirsiniz. Güncel sınav içeriğine uygun olarak belirlenen derslerden 120 soruluk teste tabi tutulursunuz.  135 dakika sürede soruları cevaplamanız beklenir.

"BURSLULUK SINAVLARI"
Sekmesinden ortaokul ve lise seviyesinde kategorize edilmiş bursluluk sınavlarına erişim sağlayabilirsiniz. 5, 6, 7, 8, Hazırlık, 9, 10 ve 11.sınıflara göre ayrı ayrı tasarlanmış bursluluk sınavlarında seçtiğiniz sınıf  seviyesine uygun soru örnekleri karşınıza gelir. Toplam 100 soruya 100 dakikada cevap vermeniz beklenir.

"EHLİYET"
Ehliyet sınavlarına hazırlanıyorsanız bu bölümü kullanmalısınız. MTSK (Motorlu Taşıt sürücü Kursiyerleri) E-Sınav içeriğine uygun olarak hazırlanmış soru örnekleriyle ehliyet sınavlarına kolayca hazırlanabilirsiniz. 50 sorudan oluşan teste 45 dakikada cevap vermeniz beklenir.

"TÜM DERSLER"
Bu bölümde sitemizin genel işleyişinde kullanılan okul, sınıf, alan, dal, ders seçimine bağlı olarak istediğiniz dersten ve hatta derse ait ünite/modülden deneme sınavı olabilirsiniz.

Seçtiğiniz dersten 20 adet soru sorulmaktadır. Sorular sistem tarafından rastgele seçilir. Belirlenen süre içerisinde soruları doğru cevaplamanız beklenir. Sınavdan geçer not alabilmeniz için en az 50 puan almalısınız. Sınavı bitirdiğinizde ya da süre bittiğinde sınav sonucu ekrana gelecektir.

Sonuç ekranında soruların doğru cevaplarını, sizin sorulara verdiğiniz cevapları, doğru cevap sayısı, yanlış cevap sayısı, boş bıraktığınız sorular, aldığınız puan ve cevaplama süresini inceleyebilirsiniz.

 Neden bazı derslerde soru yok?

Sitemiz içeriği güncellenen müfredat programları doğrultusunda sürekli geliştirilmektedir. 

Sitemizin özel bir geliri olmadığından öğretmen çalıştıramıyoruz. İçeriğimizin önemli bir bölümü kullanıcılarımız tarafından sağlanmaktadır.

Eğer sorusu olmayan derslerde belirli bir yeterliliğe sahipseniz sizde ilgili derse soru ekleyerek katkı sağlayabilirsiniz.

 Neden üye olmalıyım?

Sitemize üye olarak içeriğimizden daha etkin faydalanabilirsiniz. Örneğin üye girişi yaptıktan sonra Derslerim bölümünden bir kez okul, alan, dal, ders seçimi yaptığınızda sonraki girişlerinizde sitemizdeki formlarda seçimleriniz otomatik olarak işlenir.

Üyelerimizin hazırladığı sınav uygulamaları ve deneme sınavları otomatik olarak kaydedilir. Böylece bu sınavlara ve cevap anahtarlarına ihtiyaç duyduğunuzda içeriklere erişebileceksiniz. 

Üyelerimiz sınavlarda tümü aynı olan soruları sorduklarında sistem tarafından daha önce bu soruların kullanıldığı yönünde uyarılırlar.

Siteye eklediğiniz soruların sadece size ait olmasını sağlayabilirsiniz.

Sadece kendi eklediğiniz sorulardan sınavlar hazırlayabilirsiniz.

Sadece üyelerimiz hazırladıkları sınav uygulamalarını paylaşabilirler.

Soruları beğendiğiniz sorular listesine ekleyebilir ve bu listeden sorular sorabilirsiniz. 

Sadece üyelere özel sorulardan faydalanabilirsiniz.

 Sınav Sonuçlarını Nasıl Görebilirim

Kendinizin oluşturduğu bir deneme sınavında testi tamamladığınızda ya da sınav süresi bittiğinde otomatik olarak soruların cevapları ekrana gelecektir. Sınav sonucu ekrana gelmediyse sınavdan çok düşük bir puan almış olmalısınız. Bu yüzden sonuçlar gizlenmiştir. (Burada sonuçların gösterilmesi için bir alt puan limiti belirlenmiştir. Bu limitin altında bir puan alırsanız sınav sonucu ve cevaplar gösterilmeyecektir.)

Eğer öğretmeniniz tarafından paylaşılan bir deneme sınavı sonunda sonuçlar gizlenmişse bunu öğretmeniniz tercih etmiş demektir. Öğretmen izin verdiğinde sonuçlara erişebilirsiniz.

Girdiğiniz deneme sınav sonuçlarına sonradan erişim sağlamak için soldaki Üyelik işlemleri menüsünden Sınav Sonuçları butonuna tıklayıp kimlik bilgilerinizi girerek sorgulama yapmalısınız. (Ancak deneme sınavı sonunda kimlik bilgilerini girip sınavı kaydedenler sonradan sorgulama yaparak sonuçlara erişebilirler.)

 Sınavı Nasıl Paylaşabilirim

Sınav paylaş özelliği sadece üyelerimize özeldir. Bu özeliği kullanabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Hazırladığınız sınavı paylaşmak için Soru Sihirbazı ile ya da manuel olarak soruları seçip Sınavı Hazırla butonuna tıklamalısınız.

Seçilen tüm sorular ekranda iki sütun halinde listelenecektir. Sınava ait üst başlık ve alt başlık alanlarını isteğinize göre doldurup listenin hemen üstünde yer alan butonlardan Paylaş Butonuna () tıklamalısınız. Açılan pencerede sınava ait bilgileri doldurup pencerenin altında yer alan WhatsApp, Facebook, Twitter ya da Email butonlarından birisine tıklayın. Yönlendirildiğiniz sayfadaki yönergeleri izleyin. Böylece sınavı paylaşmış olacaksınzı.

 Sınavmatik ne işe yarar?

  Öğretmenler için SınavMatik;

  • Öğretmenlerin öğrencilerini kolayca sınav yapabilmeleri için sınav uygulamaları hazırlamalarına yardımcı olur.
  • Öğretmen girdiği derslerden sınav yapabilmek için sorubankamızdan istediği soruları seçerek sınav kağıdı hazırlayabilir.
  • Hazırladığı sınava ait soru kağıdı, cevap anahtarı ve öğrenci cevap kağıdını yazıcıdan çıktı alabilir ya da word olarak kaydedebilir.
  • Öğretmen hazırladığı sınavı sosyal ortamlarda paylaşarak öğrencilerini online deneme ya da gerçek sınav yapabilir. (Sadece üyeler)
  • Öğretmen SORU SİHİRBAZInı kullanarak otomatik sınav uygulamaları hazırlayabilir. Sorular öğretmenin belirlediği kriterlere uygun olarak sistem tarafından rastgele seçilir.
  • Üye girişi yapan kullanıcıların hazırladığı sınavlar veritabanına  kaydedilir. 
  • Öğretmenlerimiz siteye yeni sorular göndererek kendi kişisel soru bankasını oluşturabilir.
  • Öğretmenlerimiz derslerine ait eğitim videoları, öğretim materyalleri, yıllık plan gibi dökümanları siteye ekleyebilir ve böylece diğer öğretmenlerinde hazırladığı içeriklerden faydalanmasına katkı sağlayabilirler.

 

        Öğrenciler için SınavMatik;

  • Öğrencilerimiz eğitim gördükleri derslerden sınavlara hazırlanabilmek için soru bankamızdaki soru örneklerini inceleyebilir.
  • Öğrencilerimiz kendilerini test edebilmek için DENEME SINAVLARI bölümünden online sınavlara katılabilir.
  • Öğrenciler öğretmenleri tarafından paylaşılan online sınavlara katılabilirler.
  • SınavMatik öğrencilerimizin meslek seçimlerine yardımcı olabilmek için bir MESLEK TANITIM rehberine sahiptir. Bu bölümden mesleklerle ilgili temel verilere erişim sağlayabilirsiniz.
  • BİLGİ BANKASI bölümünden derslerle ilgili ayrıntılara erişebilirsiniz. Derslere ait eğitim içerikleri, modüller, planlar, müfredat programları gibi içeriklere erişim sağlayabilirsiniz.
  • Öğrencilerimiz sisteme yeni sorular ekleyerek diğer öğrencilerin gelişimine katkı sağlayabilirler.
 Siteye nasıl doküman eklerim?

Siteye doküman ekleyebilmek için öncelikle "DOKÜMAN GÖNDER" sayfasında ders seçimi yapmalısınız. Ders seçimi için dersin okutulduğu okul, sınıf seviyesi, varsa alan ve dal bilgilerini seçin. Derslerin listelendiğini göreceksiniz. Dokümanı eklemek istediğiniz dersi işaretleyiniz. Email adresinizi girin ve daha sonra doküman linki kısmından dokümanın indirilebileceği linki giriniz. Eğer ekleyeceğiniz doküman 200 KB altındaysa UPLOAD butonuna tıklayarak dokümanı sitemize yükleyebilirsiniz. Eğer 200 KB ve daha büyük bir dosyanız varsa dokümanı öncelikle Google Drive ya da One Drive gibi kişisel sanal deponuza yükleyip linkini eklemelisiniz. Son olarak Gönder butonuna tıklayarak işlemi tamamlamalısınız.

 Siteye nasıl soru eklerim?

Siteye soru ekleyebilmek için öncelikle "SORU GÖNDER" sayfasında ders seçimi yapmalısınız. Ders seçimi için dersin okutulduğu okul, sınıf seviyesi, varsa alan ve dal bilgilerini seçin. Derslerin listelendiğini göreceksiniz. Soruyu eklemek istediğiniz dersi seçin. Ünite ve modül bölümünde dersin bölümleri listelenir. Ekleyeceğiniz soru hangi üniteye aitse o üniteyi seçin. email, sınav türü ve soru tipi alanlarından sorunuza uygun seçenekleri işaretleyin. Soruyu yazarak cevabı seçin/yazın. Gönder butonuna tıklayın.

 Soru hatalı ne yapmalıyım?

Eğer soruda, seçeneklerinde ya da cevabında bir hata olduğunu düşünüyorsanız ilgili sorunun sağ üst köşesinde yer alan ...   butonuna tıklayın. Açılan pencerecikte   butonuna tıklayarak soruyla ilgili tespit ettiğiniz hatayı bildirebilirsiniz.

 Soru sihirbazı nasıl kullanılır?

Soru sihirbazı öğretmenler için geliştirilmiş bir sınav hazırlama aracıdır.

Sınav yapmak istediğiniz dersin hangi okulda okutulduğunu seçerek başlamalısınız. Yaptığınız seçime bağlı olarak sınıf, alan, dal seçimi yaparak devam etmelisiniz. Dersler ve derslere ait soru sayıları ekrana gelecektir. Bu listeden sınav hazırlamak istediğiniz dersi seçmelisiniz. Dersi seçtiğinizde dersin ünite/modülleri ve sorulara ait seçenekler ekrana gelecektir.

Ünite/Modül bölümünden soru hazırlamak istediğiniz üniteleri işaretleyebilirsiniz. Eğer bu bölümden seçim yapmazsanız sistem otomatik olarak tüm ünite ve modüllerden eşit miktarda soru seçmeye çalışacaktır.

Sınavda soracağınız soruların türünü seçerek son olarak kaç adet soru sormak istediğinizi yazarak "Sınavı Hazırla" butonuna tıklamalısınız.

İşlem sonucunda sihirbaz belirlediğiniz kriterlere uygun soruları listeleyecektir.

 Soruda hata var ne yapmalıyım?

Eğer soruda, seçeneklerinde ya da cevabında bir hata olduğunu düşünüyorsanız ilgili sorunun üzerine geldiğinizde açılan araç çubuğunda bulunan  butonuna tıklayarak soruyla ilgili yapılan yorumları görebilirsiniz. 

Yeni bir yorum ya da hata bildirimi yapmak için sorunun alt bölümünde görülen   butonuna tıklayarak hata bildirim formuna erişim sağlayabilirsiniz.

Sorudaki hatayla ilgili ayrıntılı bir bildirimde bulunmanızı bekliyoruz. Eğer cevabın hatalı olduğunu düşünüyorsanız size göre doğru cevabı da yazmayı unutmayın.

 Sorular 1 kağıda sığmıyor ne yapmalıyım?

Sitemize ait yazılım soruları kağıda yerleştirmek için özel bir algoritma kullanmaktadır. Soruların kapladığı alan kağıt ölçülerinden büyük olursa sayfa sayısı artarak bir yazdırma düzeni oluşturulmaya çalışılır.

Soruların kapladığı alan kullandığınız internet tarayıcısı ve  bilgisayarınızda bulunan font özellikleri ile doğrudan ilişkilidir. Tarayıcınızı güncel tutmanız tavsiye edilir.

Ekranda sorular yerleşebilecek gibi görünüyorsa soruların yerlerini sürükle bırak ile değiştirerek boşlukları doldurmaya çalışabilirsiniz. Alt ve üst başlıkları sağ alt kenarından sürükleyerek küçültebilirsiniz. Yazdırma ekranında sayfa kenar boşluklarını düzenleyebilir ya da ölçeklendirme seçeneği ile sayfaya sığdırmaya çalışabilirsiniz. 

Tüm bunlara rağmen sorular bir kağıda yerleşmiyorsa, soruları word belgesi olarak kaydedip yazı tipi küçültme vb işlemleri manuel olarak yapmalısınız.

 Sorularımıza cevap veriliyor mu?

Evet.

İletişim bölümünden yazdığınız ve soru niteliği taşıyan her iletiye ortalama 24 saat içerisinde cevap verilmektedir. Verilen cevap forma girdiğiniz email adresinize gönderilmektedir. Sitemiz üzerinden gönderilen iletiler bazen ÖNEMSİZ POSTA kutusu ya da SPAM klasörüne düşebilmektedir. Bu durumda mesajı görebilmek için bahsi geçen klasörlere de bakmalısınız.

Eğer mesaj önemsiz posta ya da spam klasöründe ise lütfen mesajı gelen kutusuna taşıyın. sitemiz emailini güvenilen kullanıcılara ekleyerek sonraki iletilerin doğrudan gelen kutunuza düşmesini sağlayabilirisiniz.

 Soruların Cevaplarını nasıl görebilirim?

Testi tamamladığınızda ya da sınav süresi bittiğinde otomatik olarak soruların cevapları ekrana gelecektir.

(Burada sonuçların gösterilmesi için bir alt puan limiti belirlenmiştir. Bu limitin altında bir puan alırsanız sınav sonucu ve cevaplar gösterilmeyecektir.)

 Soruların yerini (sıralamasını) nasıl değiştirebilirim?

Sırasını değiştirmek istediğiniz soruyu farenin sol tuşuna basılı tutarak istediğiniz sıraya taşıyabilirsiniz. (Not baremi ve sıra numaraları yeni düzene göre otomatik olarak yeniden belirlenir.)

 Sorunun cevabını nasıl görebilirim?

Fare ile cevabını görmek istediğiniz sorunun üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki cevap butonuna tıklayarak sorunun cevabını görebilirsiniz.

 Soruyu başka bir soru ile nasıl değiştirebilirim?

Fare ile değiştirmek istediğiniz sorunun üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki butonuna tıklayarak ilgili modüldeki diğer sorulardan seçim yapabilirsiniz.

 Soruyu beğendiklerim listesinden nasıl çıkarabilirim?

Fare ile beğendikleriniz listesinden çıkarmak istediğiniz soru üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki butonuna tıklayarak soruyu beğendikleriniz listesinden çıkarabilirsiniz.

 Soruyu beğendiklerim listesine nasıl ekleyebilirim?

Fare ile beğendiğiniz soru üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki  butonuna tıklayarak soruyu beğendikleriniz listesine ekleyebilirsiniz.

 Soruyu Nasıl Paylaşabilirim

Eğer bir soruyu sosyal ortamlarda paylaşmak istiyorsanız, fareyle sorunun üzerine geldiğinizde açılan menüden "Soruyu Paylaş" butonuna () tıklamalısınız. Sorunu hemen altında sosyal ağlara ait butonlar aktif olacaktır. Buradaki ağlardan istediğinize tıklayarak paylaşım işlemini tamamlayabilirsiniz.

 Soruyu yapacağım sınav listemden nasıl çıkarabilirim?

Fare ile sınavdan çıkarmak istediğiniz soru üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki butonuna tıklayarak soruyu sınavdan çıkarabilirsiniz.

 Soruyu yapacağım sınava nasıl ekleyebilirim?

Fare ile sınava dahil etmek istediğiniz soru üzerine geldiğinizde araç çubuğu görünür. Araç çubuğundaki  butonuna tıklayarak soruyu sınava dahil edebilrsiniz.

 Şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Öncelikle sitemize sosyal ağlarla giriş yapmadığınızdan emin olmalısınız. Eğer daha önce sitemize sosyal ağlarla giriş yapmışsanız yeniden giriş yapmak için aynı sosyal hesabı kullanmalısınız. 

Eğer sitemize TC kimlik numaranızı girerek üye olmuşsanız ve şifrenizi hatırlamıyorsanız Şifremi Unuttum linkine tıklayarak yeni bir şifre almaya çalışmalısınız. 

 TC kimlik numarası zorunlu mu?

Hayır.

Sitemize üye olmak için TC kimlik numarası girmek zorunda değilsiniz. İsteyen kullanıcılarımız Google hesaplarıyla ya da Facebook hesaplarıyla sitemize giriş yapabilirler. Sosyal ağlarla giriş yapan kullanıcılarımız sonraki girişlerinde de sosyal girişi kullanmak zorundadır. Sosyal ağlarla giriş yapan kullanıcılarımızın sadece ad soyad ve email bilgileri saklanmaktadır.

 Tüm sorular yayınlanıyor mu?

Hayır.

Sitemize kullanıcılarımız tarafından eklenen soruların ölçme ve değerlendirme kriterlerine uygun olması gerekmektedir. Uygun yeterliliğe sahip olmayan sorular yayınlanmazlar.

Ayrıca eklenen sorular kullanıcılar tarafından deneme sınavlarında verdikleri cevaplara göre otomatik olarak incelemeye tabi tutulurlar. Belirli oranda yanlış işaretlenen sorular sistem tarafından incelemeye tabi tutulurlar. İnceleme sonucu soru kesin olarak doğru olarak işaretlenebileceği gibi yayından da kaldırılabilirler.

 Üyeliğimi etkinleştiremedim ne yapmalıyım?

Sitemize üye oldunuz ancak üyeliğinizi etkinleştiremediyseniz öncelikle Üye Girişi bölümünden Etkinleştirme Kodu İste linkine tıklayarak yeni bir kod almaya çalışmalısınız.

Sitemiz üzerinden gönderilen iletiler bazen ÖNEMSİZ POSTA kutusu ya da SPAM klasörüne düşebilmektedir. Bu durumda mesajı görebilmek için bahsi geçen klasörlere de bakmalısınız.

Eğer etkinleştirme kodu önemsiz posta ya da spam klasöründe ise lütfen mesajı gelen kutusuna taşıyın. sitemiz emailini güvenilen kullanıcılara ekleyerek sonraki iletilerin doğrudan gelen kutunuza düşmesini sağlayabilirisiniz.

Tüm çabalarınız rağmen etkinleştirme kodu ulaşmadıysa bu durumu TC kimlik numaranız, adınız ve soyadınızı da yazarak iletişim bölümünden bize bildiriniz.

 Üyelik ücretli mi?

Hayır.

Sitemize üye olmak için hiç bir ücret ödemezsiniz. Sitemizin sunduğu tüm hizmetler ücretsizdir. Sitemiz hizmetlerini sadece reklam gelirleriyle sürdürmeye çalışmaktadır.

 Yardım nasıl kullanılır?

Sitemizde sayfalara göre düzenlenmiş yardım içerikleri mevcuttur. Her sayfada ilgili sorular ve cevaplar görüntülenir. Örneğin üyelik işlemleri ile ilgili yardıma ihtiyacınız varsa ÜYE OL sayfasında yardım butonuna tıklamalısınız. Yine aynı şekilde sorularla ve cevaplarıyla ilgili yardıma ihtiyacınız varsa SORU BANKASI sayfasında yardım butonuna tıklamalısınız.