MESLEK ALANLARINI TANIYALIM
Radyo-televizyon
ALANIN TANITIMI
Radyo televizyon yayıncılığı, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iletişim sektöründe hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda radyo, televizyon, sinema ve prodüksiyon (yapım) şirketleri, reklam ajansları, haber ajansları vb. faaliyet göstermektedir.Dünyada radyo televizyon alanında çok hızlı teknolojik gelişmeler yaşanmakta ve ülkemiz de bu gelişmeleri yakından takip etmektedir. Bu gelişmeler sonucu radyo televizyon yayıncılığı yapan kurum ve kuruluşların sayısı her geçen gün artmakta ve çeşitlenmektedir. Görsel ve işitsel iletişim araçlarının hayatımızdaki yerini hızlı bir şekilde artırması, beraberinde sektörün teknik eğitim almış nitelikli insan gücüne olan ihtiyacını da artırmaktadır.
MESLEK ELMANLARINDA ARANAN ÖZELLİKLER

Grafik–animasyoncu olmak isteyenlerin ayrıca çizim yapma yeteneğine sahip olmaları da gerekir.
ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI
Çalışma ortamları hem kapalı mekânlar (stüdyolar, kurgu odaları vb.) hem de dış mekânlardır. İş, hem aletlerle hem de insanlarla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Hareketli bir hayattan ve değişiklikten hoşlanan kişiler bu meslekte mutlu olabilirler.
İŞ BULMA İMKÂNLARI
Radyo Televizyon alanında çalışmak isteyenler, televizyon programı yapım ve basın-yayın sektöründe, kamu ve özel radyo - TV kuruluşlarında, sinema sektörüne ait film stüdyolarında, prodüksiyon şirketlerinde, video kuruluşlarında, reklam ajanslarında görev yapabilirler.
EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI
Meslek eğitimi, Anadolu meslek liselerinin Radyo Televizyon alanı; kameramanlık, teknik yapım yayın elemanlığı, grafik animasyon, radyo televizyon programcılığı eğitimi sertifika programında verilecektir.
Alandan mezun olan öğrenciler Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde açılan Sözel 1 puan türünde öğrenci alan Halkla İlişkiler ve Reklamcılık lisans programına ek puan alarak yerleşebilmektedirler.
Ayrıca mezun öğrenciler özel yetenekle öğrenci alan tüm lisans programlarına yerleşebilirler. Özel yetenekle öğrenci alınan lisans programları içinde alanın devamı niteliğinde olan bölümler de bulunmaktadır. Bu bölümlere “Dikey Geçiş Sınavı”yla da geçiş yapılabilmektedir (fotoğraf, fotoğraf ve video, fotoğraf ve grafik sanatlar, görsel sanatlar iletişim ve tasarım, görsel iletişim tasarımı, grafik, grafik tasarımı, grafik tasarım, grafik sanatlar ve grafik tasarım).

Lisans programına yerleşemeyen öğrenciler alanlarının devamı niteliğindeki meslek yüksekokullarının radyo ve televizyon programcılığı, radyo ve televizyon yayıncılığı, televizyon yapım ve yönetimi, fotoğrafçılık, fotoğrafçılık ve kameramanlık, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler (açık öğretim), halkla ilişkiler ve reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım, iletişim ve halkla ilişkiler, internet gazeteciliği ve yayıncılığı, masaüstü yayıncılık, bölümlerine sınavsız geçiş yapabilirler.
Ön lisans programlarını bitirenler ÖSYM tarafından yapılan “Dikey Geçiş Sınavı”nda başarılı oldukları takdirde iletişim, iletişim tasarımı, iletişim ve tasarım, medya ve iletişim, medya ve iletişim sistemleri, radyo sinema ve televizyon, sinema ve televizyon, sinema, televizyon haberciliği ve programcılığı, halkla ilişkiler, halkla ilişkiler ve tanıtım, halkla ilişkiler ve reklamcılık, gazetecilik, grafik öğretmenliği lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.
Mezun olan öğrencilerin yerleşebilecekleri yükseköğrenim programları YÖK tarafından belirlenmekte ve zaman zaman bazı değişiklikler yapılabilmektedir.
ALANDA YER ALAN MESLEK DALLARI
OKULDA EĞİTİM VERİLEN DİĞER MESLEK ALANLARI
OKUL TÜRLERİ /
MESLEK LISESI /
[Adalet]
[Aile ve Tüketici Hizmetleri]
[Ayakkabı ve Saraciye Teknolojisi]
[Bilişim Teknolojileri]
[Biyomedikal Cihaz Teknolojileri]
[Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı]
[Çocuk Gelişimi ve Eğitimi]
[Denizcilik]
[El Sanatları Teknolojisi]
[Elektrik-Elektronik Teknolojisi]
[Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri]
[Gazetecilik]
[Gemi Yapımı]
[Gıda Teknolojisi]
[Moda Tasarım Teknolojileri]
[Grafik ve Fotoğraf]
[Güzellik Hizmetleri]
[Halkla İlişkiler]
[Harita-tapu-kadastro]
[Hasta ve Yaşlı Hizmetleri]
[İnşaat Teknolojisi]
[İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği]
[Kimya Teknolojisi]
[Konaklama ve Seyahat Hizmetleri]
[Kuyumculuk Teknolojisi]
[Laboratuvar Hizmetleri]
[Makine ve Tasarım Teknolojisi]
[Matbaa Teknolojisi]
[Metal Teknolojisi]
[Metalürji Teknolojisi]
[Mobilya ve İç Mekân Tasarımı]
[Motorlu Araçlar Teknolojisi]
[Muhasebe ve Finansman]
[Pazarlama ve Perakende]
[Plastik Teknolojisi]
[Radyo-televizyon]
[Raylı Sistemler Teknolojisi]
[Seramik ve Cam Teknolojisi]
[Tarım]
[Tekstil Teknolojisi]
[Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme]
[Uçak Bakım]
[Ulaştırma Hizmetleri]
[Yiyecek İçecek Hizmetleri]
[Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı]
[Yenilenebilir Enerji Teknolojileri]
[Sağlık Hizmetleri]
[Maden Teknolojisi]
[Geleneksel Türk Sanatları]
[Plastik Sanatlar]
[Havacılık ve Uzay Teknolojisi]
[Mikromekanik]
[Siber Güvenlik]